Sousvide-vákuum és hő kezelt ételek

Sousvide

Hallhattunk már a molekuláris gasztronómiáról, aminek az egyik jeles képviselője egy magyar kutatóprofesszor Kürti Miklós. Hosszú kutatások során rájött, hogy a tökéletes ételek csakis a megfelelő eljárással készíthetőek el. Így aztán megszületett lassan a Sousvide. Ez technológia a vákuumot és a megfelelő hőkezelést használja fel az alapanyagok sajátosságainak figyelembe vételével.

Nem mindegy ugyanis, hogy halról, marháról, disznóról, zöldségről vagy bármilyen más összetevőről van szó. Ezeket mind más hőfokon és eltérő ideig kell készíteni, ha jó eredményt akarunk elérni. A Sousvide lényege, hogy megőrizze az ételek tápláló mivoltát, de ugyanakkor teljesen elpusztítsa azokat a mikroorganizmusokat, amelyek a romlást előidézik.

Jelentősen megnövelhető ezáltal az eltarthatóság, minden adalékanyag hozzáadása nélkül. A Sousvide ételek speciális felszerelésekkel készíthetőek el, amelyeket a sousvidechef.hu oldalon megismerhetünk és meg is vásárolhatunk. Keressük fel a honlapot és tudjunk meg minél többet erről a technológiáról!

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás